beautyshine

Den bästa för naglarna.!

Publicerad 2011-01-09 01:03:35 i Nagelvård

Min stora hobby är mina naglar!

Jag var en seriös nagelbitare på heltid ;) Efter 15 år fick jag nog av att skämmas och gömma mina händer när jag var ute bland folk. Jag har inga långa fingrar och hade inga naglar, så jag gick runt med 10 små prinskorvar på händerna, inte så sexigt!

För att sluta för alltid så gick jag först till salong och skaffade gelenaglar för att på så sätt inte kunna bita och pilla på mina egna naglar, 2 gånger i månaden gick jag till salong för att ‘fixa till’ dom. Efter kanske 4-5 månader så slutade jag med gelenaglar och lät mina egna mjuka och tunna naglar synas. Dom var inte långa men nu behövde dom andas! Varje vecka var det dags att fila, slipa, putsa, olja och måla. De knubbiga, ojämna naglarna började efter ett tag se ut som naglar, och efter att ha bytt nagellack varje vecka så blev de snart riktigt hårda också!
Nu är ju inte nagelacksborttagningsmedel så bra för naglarna, men oj så hårda och tåliga de blivit!

Har du brist på mineralämnen, eller har fel mineralämnen så blir naglarna känsliga och bryts lätt, även missfärgningar kan uppstå.
Friska naglar kan inte fås över en natt då de inte kan ta upp någon näring --de saknar blodkärl och nerver. Man måste börja inifrån, med sin kost. För ett synligt resultat så måste man vänta i några månader, tyvärr!
Zink är viktigt, fås tex. från fullkornsbröd, nötter, leverpastej.
Järnbrist är vanligt ifall naglarna ser platta ut.
Kalcium m.m. kan behöves om dina naglar är flisiga/trasiga.

Ett tips är att dricka Brännäsla 2 gånger om dagen. Brännässla är rik C-vitamin, kalcium, magnesium och kisel som är viktiga för naglarna.


Ett stop, allt för naglarna hittar du här!
 
Tips:

Fila naglarna, undvik nagelsax! Invenstera i bra nagelfilar! Glasfilar är tråkiga men skonsamma och det absolut bästa valet. Bara att skölja under vatten så är den ren :)
Trind Glasfil. Håller en evighet men kostar lite extra. (Ca. 180kr)
Sensi Glasfil. (Fr.70kr)


Scratch Nails, Nail Food, denna olja behöver naglarna, gärna 2 ggr om dagen. 180kr.
Finns bl.a på hudochkosmetik’s hemsida.Depends stärkande nagelserum #180
är otroligt för den som önskar starkare naglar! Tvätta händerna, olja, vänta några timmar och lägg sen på serumet. Det räcker med max 1gång i veckan. (25 kronor)Depend
har bra kräm för nagelbanden. Mjukar upp och ger fukt och näring åt nagelbanden. Tar effektivt bort döda hudceller vilket ökar syretillförseln som därmed påskyndar nageltillväxten. (ca. 90kr)Överlack/ Top Coat
. Själv använder jag mig av OPI (149kr på hudoteke.se), men även Sally Hansens, Diamond Shine Base & Top Coat är suverän (Ca. 100kr på eleven.se)O.P.I Nail Lacquer Thinner
. Gör dina gamla tjocka och sega nagellack som nya igen. (Ca. 150kr på Kicks)
Scratch Nails, No More Yellow Nails
. Ca. 130 kr. Bra för dig med missfärgade naglar. Stärkande medel som både ska skydda och vårda naglarna samt döljer gula toner.
Jag fuskar ofta med underlack och då suger nageln åt sig färgen och på så sätt är de nu väldigt gula :/
Orlys underlack Bonder
gör att lacket sitter riktigt bra och länge!! (Från 160kr)Orly Sec´n Dry
Ett tunt överlack som gör att alla lager lack torkar på bara någon minut. (Ca. 165kr)Så kortfattat kan man hålla sig till 4 märken för att vårda sina naglar:
Scratch nails, Depend, Sally Hansen, och Orly.
Med undantag för O.P.I och Sensi ovan ;)

Priskällor och tillgänglighet:

  • hudochkosmetik.se
  • scratch-shop.se
  • hudoteket.se
  • eleven.se
  • Halens.se
  • nailsbodybeauty.se
  • Kicks.se

 

Jag är inte utbildad inom området, jag har inte gått någon kurs. Det jag skrivit är endast från min personliga åsikt och erfarenhet. Informationen om respektive produkter är oftast tagna på dennas Internet sida, och med eventuella tillägg från mig som användare.

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jac

Jag har hunnit förlova, gifta och skilja mig och skaffa 1 barn på mina 32 år. Min son är 10, vi bor tillsammans i en lägenhet i Göteborg. Jag provar massa nytt, googlar och läser om olika alternativ, därefter samlas det bästa här!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela